Referat: Fors IK - Horndals IF

Fors IK - Horndals IF 2-1 (1-1)

Förlust mot Fors i Konstgräscupen med 2-1.

En match som vi ska vinna om man tittar på spelet överlag.
Under stora delar av matchen har vi ett övertag, spelar fantasifullt och visar bra jobb och moral..

Fors börjar dock första 5-10 minuterna bäst och gör också 1-0 efter tveksamt ingripande av oss.
För det första får de lite enkelt komma till inlägg, men framför allt är det tveksamt i straffområdet på det inlägg som kommer. Ingen som pratar vem som ska gå på boll, varken målvakt eller försvarare. Såg ofarligt ut men slutade alltså med mål till Fors på nick från en till synes förvånad målskytt.

Efter det tar vi över spelet och har det riktigt roligt på planen.
1-1 gör Robert Bjurling i 24:e minuten via ett kanonskott! Dessutom på retur efter en hörna som Robert själv slog...
"Målpassare" på det målet var Albin Sjöström som var sist på bollen innan Robert klippte till.
Vi fortsätter det fina spelet halvleken ut och har även ett skott i överliggaren av Wahid Karimi.
1-1 i halvtid med mersmak från vår sida.
Tråkigt att Simon Jansson fick kliva av planen efter bara 15 minuters spel. Befarad bristning i baksida lår.
Hoppas du är snart är tillbaka.

I andra halvlek fortsätter vi det fina spelet, framför allt via övertag på mittfältet både defensivt och offensivt.
Har under den tiden ännu ett skott i virket. Denna gång av Alik Mamedov men bolluslingen vill inte in.

Att vi inte har tur och skicklighet att göra mål på våra lägen i kombination med att Fors var mer taggade än oss på slutet gjorde att Fors gick vinnande ur striden. Sista kvarten av matchen var Fors helt enkelt lite hungrigare än vad vi var.
Beviset på det var att de satte segermålet på retur efter en frispark i 90:e minuten som Linus Engberg först gjorde en fin räddning på.
Visst, det var enligt publik från sidan offside på målgöraren, men hade inte han gjort mål så hade säkerligen ngn annan i Fors gjort det. Vi var alldeles för passiva på andrabollen, vilket alltså inte Fors var.

Hur som helst, vi tar med oss det positiva vi hade rent spelmässigt och försöker vara lite mer på tårna även på andrabollarna, framför allt i straffområdet.